• GRATIS levering vanaf 400 €

  • Levering binnen 5 werkdagen

Lansac Wijnen
Wishlist

witte wijn kopen

Witte wijn kopen? Bekijk dan zeker de uitstekende selectie van Lansac. Wij werken rechtstreeks samen met de wijnmakers zelf en leveren je unieke producten. Maar hoe kies je nu debeste witte wijn? Laat je adviseren door de wijnkenners bij Lansac!

Witte wijn kopen

Wat is nu debeste witte wijn? Het is een vraag die niet zomaar te beantwoorden valt. Want er is niet alleen een grote variatie in kwaliteit, ook de smaak van de consument bepaalt welke wijn voor jou de beste is.

Het aroma en smaakpallet bijwitte wijn is heel uitgebreid. Je hebt ergdroge witte wijn, met een minimum aan restsuikers, maar er bestaan ook hele zoete varianten. Sommigen zijn bijzonder vol van smaak, anderen dan weer heel licht. Bij iedere gelegenheid past er wel een witte wijn en bij Lansac geven we je graag advies over de beste match!

In tegenstelling totrode wijn worden voor het maken van witte wijn de druiven meteen geperst – en niet eerst gekneusd - want de wijn mag geen kleur of smaken uit de schil halen. Het is dus heel belangrijk dat de druif van topkwaliteit is omgoede witte wijn te maken. Het alcoholpercentage is hier ook gemiddeld lager. Heel veel witte wijnen hebben een percentage rond de 12%.

Bij Lansac werken we rechtstreeks met de wijnmakers zelf. Ze maken hun producten uit liefde voor hun vak en geven de druiven de beste zorgen.Witte wijn kopen bij ons staat dus garant voor kwaliteit.

Hoe witte wijn serveren?

Zowel droge alszoete witte wijn worden doorgaans een stuk frisser geschonken dan de rode varianten. Het glas is ook iets kleiner, zo warmt de wijn minder snel op. Maar ook hier geldt: houd de beste witte wijnen niet in de koelkast. Serveer ze tussen de 10 en de 12 °C.

Goede witte wijn is vol van smaak. Drink je ze te fris dan komen die smaken niet tot hun recht. En ook hun aroma blijft dan in het glas en niet in je neus. Het zou zonde zijn om niet optimaal te genieten van zo’n rijkewitte Bourgogne

De tijd dat witte wijn enkel gedronken werd bij vis ligt gelukkig ook al helemaal achter ons. Het is aan tafel namelijk een perfecte partner bij varkensvlees, gevogelte en zeker ook kaas. De zouten uit de kazen accentueren de tannine in rode wijn. Afhankelijk van het type kaas is een droge ofzoete witte wijn hier een veel betere keuze.

Ben je op zoek naar debeste witte wijn voor iedere gelegenheid? Check dan ons aanbod, speciaal door ons geselecteerd. Meer weten over onze wijnen of op zoek naar het verhaal achter de wijn? Neemcontact met ons op voor alle informatie en advies.

Proef steeds als eerste onze nieuwe wijnen!

GRATIS levering vanaf €400

VEILIG online betalen

Levering binnen 5 werkdagen