• GRATIS levering vanaf 400 €

  • Levering binnen 5 werkdagen

Lansac Wijnen
Wishlist

DE BESTE ROSÉ WIJN

Overrosé wijn bestaan er veel vooroordelen. Zo gaat men er soms van uit dat dit een mengeling van goedkope wijntjes is met mindere kwaliteit. Of dat rosé wijn enkel smaakt wanneer die ijsgekoeld is op een hete zomerdag. Maar niets is minder waar! Mengen van wijnen is in Europa zelfs verboden en in deze categorie zijn er kwalitatieve topwijnen te vinden. Logisch dus dat de populariteit van rosé de laatste jaren flink gestegen is.

Goede rosé wijn kopen

We hoevenrosé wijn echt niet stiefmoederlijk te behandelen. De meest prestigieuze wijnregio’s hebben rosé in het aanbod en de beste druivensoorten worden hier gebruikt. Want we kennen Syrah, Cabarnet Franc, Grenache, Pinot Noir en Merlot natuurlijk vooral alsrode wijn, maar deze druiven zijn ook populair ingoede rosé wijn.

Net als witte wijn bestaat rosé in een ruim smaakpallet, van levendig en fruitig tot heel krachtig en vol. Het is de ideale compagnon van de zuiderse keuken, met veel groenten en vis. Maar ook bij relatief zoute gerechten, zoals pizza, quiche of kazen past een lekker glaasje rosé.

Je drinktrosé wijn best jong. Liefst in het jaar van de botteling, maximaal één jaartje daarna. Omdat deze wijnen minder tannine hebben dan hun rode broer ontwikkelen ze zich minder wanneer je ze zou bewaren.

Eengoede rosé wijn moet dus op punt staan wanneer de wijnmaker de wijn bottelt. Lansac werkt met kleine wijnmakers en coöperatieven. De botteling gebeurt op het domein zelf en de wijn is een puur en ambachtelijk product.

De beste rosé wijn

Wat debeste rosé wijn is kan voor iedere consument verschillen. Maar de basis voor een kwalitatieve wijn moet er natuurlijk wel steeds zijn. Net als bij rode wijn haalt rosé zijn kleur uit de schil van de druif. Hoe donkerder de rosé, hoe langer de wijn in contact was met de most van de druiven. Dat zijn de schillen, steeltjes en ook pitten van de druif.

Tijdens die fase (het maceratieproces) worden er tannine, kleur en aroma’s aan de most onttrokken. De kleur wordt dus bepaald door de wijnmaker. En ook de smaak zal bij een donkerdere rosé een beetje complexer zijn dan bij een lichte.

Rosé drink je – net als een goede witte wijn – tussen de 8 en 10 °C. Iets boven koelkasttemperatuur dus. Op die manier komt het fruitige boeket van eengoede rosé wijn het best tot zijn recht. Ben je op zoek naar tips en advies of wil je een betaalbare wijn van topkwaliteit? Bekijk dan zeker het aanbod dat wij voor je hebben geselecteerd.

Proef steeds als eerste onze nieuwe wijnen!

GRATIS levering vanaf €400

VEILIG online betalen

Levering binnen 5 werkdagen