• GRATIS levering vanaf 400 €

  • Levering binnen 5 werkdagen

Lansac Wijnen
Wishlist

De beste rode wijn

Rode wijn, al eeuwenlang de geliefde drank van miljoenen mensen. En dat is niet verwonderlijk, want rode wijnen vind je in de meest uitéénlopende smaakpaletten. Van een frisseBeaujolais tot een stevigeBourgogne ofBordeaux, met een goede fles rood doe je iedereen een plezier. Lansac selecteerde voor jou een uniek aanbodrode wijn, rechtstreeks van bij de wijnmaker.

Rode wijn drinken

Overrode wijn bestaan veel verhalen. Zo zou het goed zijn voor je gezondheid. Dat is waar, tenminste, als je met mate drinkt. Rode wijn bevat namelijk antioxidanten die een positief effect hebben op het afremmen van hart- en vaatziekten.

Daarnaast heeftrode wijn veel tannine van hetzelfde type dat we vinden in groene thee en donkere chocolade. Wanneer je nu en dan geniet van een glaasje is het dus gunstig voor je hart, je geluksgevoel en je cholesterol. Als dat geen goed nieuws is!

Onder andere door de tannine kan je eenrode wijn ook gemiddeld langer bewaren dan eenwitte wijn. Wil je wijn bewaren, dan moet die een goed evenwicht hebben tussen tannine en zuren, maar ook voldoende alcohol. Leg je bewaarwijn te rusten op een donkere plaats met een stabiele temperatuur van rond de 12 °C. Ligt hij warmer dan versnelt de afbraak van de wijn, bij een koudere temperatuur gaat er veel smaak verloren.

De temperatuur waarop je rode wijn serveert verschilt ook per druif en regio. Een jonge, frisse wijn kan je al serveren vanaf 10 °c. Voor een rijke Bordeaux kan dat zelfs tot 18 °c. Voor rode wijn is koelkasttemperatuur te fris. Bij teveel koude houdt de wijn zijn aroma en smaken vast.  

Kenmerken van goede rode wijn

Druivenrassen die voorrode wijn worden gebruikt zijn gemiddeld ouder dan die voor witte wijn. Er wordt dus al langer rode wijn gedronken dan witte. Om deze wijn te maken heb je ook altijd rode druiven nodig want de kleur wordt uit de schil gehaald. De druiven worden dus niet meteen geperst.

Op enkele zoete varianten na isrode wijn quasi altijd droog, maar wel met een heel uiteenlopend smaakpallet. De tannine zorgt er ook voor dat er bij deze wijnen bijna nooit sulfieten worden toegevoegd. Goede wijn is een echt natuurproduct.

Gelukkig zijn wijnbouwers de laatste jaren massaal overgestapt naar biodynamische productie. Daardoor is het aantal toegevoegde stoffen beperkt en heb je een echt, eerlijk een ambachtelijk product in het glas.

Maar wat is dangoede rode wijn? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Kwaliteit verschilt en iedereen heeft zijn of haar voorkeur. We hadden het eerder al over het evenwicht tussen zuren, alcohol en tannine maar wijn bevat soms restsuikers en natuurlijk ook aroma’s. Een wijnmaker die in staat is om een goede balans te vinden tussen die vijf kenmerken produceert doorgaans hele goede rode wijn.

En dat zijn precies de wijnen waar Lansac naar op zoek gaat.Goede rode wijn met een mooi evenwicht, rechtstreeks van bij de wijnbouwers uit verschillende streken in Frankrijk en daarbuiten. Wij houden ons gamma bewust beperkt zodat we iedere wijn door en door kennen. Zo zijn we zeker dat we enkel topkwaliteit aanbieden.

Heb je vragen over ons aanbod of ben je op zoek naar de geschikte rode wijn voor een bijzondere gelegenheid, neem dan zekercontact met ons op!

Proef steeds als eerste onze nieuwe wijnen!

GRATIS levering vanaf €400

VEILIG online betalen

Levering binnen 5 werkdagen