Levering binnen 5 werkdagen
Lansac Wijnen
  • by: Damien Berillon
  • December 8th, 2020
  • Category: Wijnstreken

Biodyvin, het label van de toekomst


Steeds meer wijnmakers werken met biodynamische technieken. Biodyvin was één van de eersten om dit te erkennen.

Bio groeit en dat geldt vast en zeker ook voor de wijnbouw. Steeds meer wijnmakers stappen af van het sproeien met chemische producten om de druiven gezond te houden en kiezen voor biodynamische technieken. Zo krijg je een puur product in je glas zonder de natuur pijn te doen.

Biodyvin was één van de eerste netwerken van wijnmakers die voor propere landbouw kozen. Intussen is het een samenwerking tussen meer dan 150 wijnmakers uit verschillende Europese landen die geloven in hoogstaande wijnen mét respect voor de terroir. Ook Lansac heeft enkele wijnen van dit label in het gamma.

Biodynamische wijnbouw

Letterlijk betekent "Biodynamisch" dat men leeft in overeenstemming met de energie (zon, planeten, water, zuurstof) die het leven maakt en onderhoudt.  Het is een trend die al veel langer in opmars is en die zijn weg ook gevonden heeft in de wereld van de wijn.

Voor wijnmakers wil dit zeggen dat er geen chemische producten mogen worden gebruikt bij de groei van de druiven en bij de productie van de wijn. Dat klinkt misschien logisch, maar druiven zijn heel gevoelig voor ziektes en vaak wordt er naar chemische middelen gegrepen om die ziektes te bestrijden.

In de biodynamische wijnbouw is dat dus niet zo. Daar werken de wijnmakers enkel met natuurlijke, organische producten om de grond te verbeteren en om de druiven gezond te houden. Daarbij zijn ze nog strenger dan de gekende biologische telers. Voor biodynamici vormen grond en atmosfeer één geheel. Alles moet in overeenstemming zijn met elkaar en 100% natuurlijk verlopen.

Zoiets proef je natuurlijk in de wijn. Dit zijn pure producten die vaak in kleinere hoeveelheden worden gemaakt. Wijnbouwers die helemaal leven in de liefde voor hun vak. Biodyvin is een label van biodynamische wijnmakers uit Europa. De leden helpen elkaar om zich steeds verder in de biodynamische wijnbouw te ontplooien en om steeds betere producten te maken. Lansac vertegenwoordigt 4 wijnmakers die het label mogen dragen. 

Biodyvin wijnen in ons aanbod

De kwaliteitswijnen die Lansac voor jou selecteert dragen steeds vaker een bio-label. Vier daarvan mogen zelfs het Biodyvin label gebruiken. We stellen ze graag aan je voor:

-        Les Petits Pas is een rode wijn van het Domaine du Pas de L’Escalette uit de Languedoc. Het is een stevige, doch fragiele wijn van druiven die groeien op de rotsachtige wijngaarden. Samengesteld uit Grenache (40%), Syrah (40%) en Carignan (20%).

-        Van Domaine Arlaud in de Bourgogne hebben we enkele absolute toppers in ons aanbod. Zo bieden we de toegankelijke Roncevie, een fruitige 100% Pinot Noir. Maar je vindt bij ons ook enkele exclusieve wijnen van Domaine Arlaud, zoals de Charmes Chambertin Grand Cru, een biodynamische topwijn voor hele speciale gelegenheden.

-        Wil je je gasten iets bijzonders schenken uit de Loire? Proef dan zeker deze Cuvée Marie van Domaine Chinon Lambert. Een stevige wijn met overtuigende toetsen van rood fruit en geroosterde noten. 100% Cabernet Franc, helemaal biodynamisch en een feest in je glas.

-        En tenslotte hebben we nog een andere biodynamische topper uit de Loire: Domaine Sérol. We hadden het al eerder over hun wijnen die bij kenners uitzonderlijk goed scoren. Ook zij mogen het label van Biodyvin dragen.

De biodynamische wijnen met het Biodyvin label staan voor uitmuntende kwaliteit en unieke smaaksensatie. Je weet dat je een puur en eerlijk product in het glas hebt zonder ergens aan kwaliteit in te binden. Sterker nog: de liefde voor het vak springt eruit! Wil je meer weten over het label of ben je op zoek naar een biodynamische wijn om jezelf of je gasten te verrassen? Bekijk dan alvast het aanbod in de Lansac webshop of kom langs tijdens onze zaterdagopening in Merchtem.

Volg Lansac

Via de socials van Lansac blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.